Menu

Let op

Ook de medewerkers van het Schadefonds werken zo veel mogelijk thuis. Daarom verzoeken we u om uw aanvraag online in te dienen. Bekijk ons nieuwsbericht voor meer informatie.

Uw aanvraag start hier

Kies hoe u wilt aanvragen

U kunt het formulier snel een eenvoudig invullen met DigiD. Maar u kunt ook het aanvraagformulier downloaden, digitaal invullen en dan printen, of eerst printen en met de pen invullen. Hierna stuurt u het aan ons per post. Kunt u het formulier niet printen? Neem contact met ons op, dan sturen wij u dit binnen vijf werkdagen toe.

Let op: voeg bij uw aanvraag een bewijs toe van uw plaatsing in de instelling, het pleeggezin of de opvang. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een voogdij-registerkaart, een bewijs van inschrijving, een vonnis, foto’s, een aangifte of adresgegevens uit die periode.

Logo DigiD
Log in met DigiD en vul het formulier in
Of download het formulier hier

Kies hoe u wilt aanvragen

U kunt het formulier (aanvraag nabestaande slachtoffer jeugdzorg) snel een eenvoudig invullen met DigiD. Maar u kunt ook het aanvraagformulier downloaden, digitaal invullen en dan printen, of eerst printen en met de pen invullen. Hierna stuurt u het aan ons per post. Kunt u het formulier niet printen? Neem contact met ons op, dan sturen wij u dit binnen vijf werkdagen toe.

Let op: voeg bij uw aanvraag een bewijs toe van de plaatsing in de instelling, het pleeggezin of de opvang. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een voogdij-registerkaart, een bewijs van inschrijving, een vonnis, foto’s, een aangifte of adresgegevens uit die periode.

Logo DigiD
Log in met DigiD en vul het formulier in
Of download het formulier hier

Hoe laat ik zien dat ik slachtoffer ben van geweld?
Het is lastig voor u om te laten zien wat er precies is gebeurd. Zeker als het geweld lang geleden is. Dat begrijpen we en daar houden we rekening mee bij de behandeling van de aanvraag. Ook kunnen we u daarbij helpen, door bijvoorbeeld:

  • gegevens op te vragen bij instanties;
  • informatie van andere slachtoffers te gebruiken bij de beoordeling van uw aanvraag, dit gebeurt altijd anoniem.