Menu

Het is niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de Tijdelijke regeling financiële tegemoetkoming voor slachtoffers van geweld in de jeugdzorg. De Tijdelijke regeling is op 31 december 2022 gestopt.

Als u hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen met andere organisaties. Slachtoffers kunnen hier hun verhaal kwijt of met vragen contact opnemen. Deze organisaties kunnen emotionele, juridische of praktische ondersteuning bieden. Ook als het geweld plaatsvond na 12 juni 2019.

Slachtoffers en hun naasten kunnen hiervoor contact o.a. opnemen met:

  • Lotgenotenorganisaties
    Op de website www.geweldinjeugdzorginfo.nl van het Centraal Informatie- en Expertisepunt geweld in de Jeugdzorg staan verschillende lotgenotenorganisaties die ook kunnen helpen.
  • Verbreek de Stilte
    Verbreek de Stilte is de hulplijn van Slachtofferhulp Nederland. Zij geven emotionele, juridische en praktische ondersteuning. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer 0900 – 9999 001 of www.blijvendvertellen.nl.
  • Centraal Informatie- en Expertisepunt geweld in de Jeugdzorg
    De website www.geweldinjeugdzorginfo.nl van het Centraal Informatie- en Expertisepunt is bedoeld om ondersteuning te geven aan volwassenen die als kind geweld in de jeugdzorg hebben meegemaakt. Partners, familie, vrienden en professionals kunnen hier informatie vinden om hun naaste beter te kunnen ondersteunen. Een luisterend oor en advies bij het zoeken naar passende hulp. U kunt gratis bellen naar 0800 – 1238 of mailen en chatten. Kijk voor de openingstijden van de chat en telefoonlijn op de hulp en contactpagina. Het Centraal Informatie- en Expertisepunt is onafhankelijk en u kunt anoniem contact opnemen.